Om Kennel Hofman


Mormor-Moster-Mor 1939

I vores familie har der været langhåret gravhund i næsten ubrudt linie siden 1936.

Min morfar og mormor boede i Ordrup. Deres naboer havde importeret langhåret gravhunde fra Tyskland. Da en af dem skulle have hvalpe, tilbød de min mor og moster en hvalp i julegave i 1936.

 

Dengang så man sjældent langhårede gravhunde.

Dette var starten på familiens stadige kærlighed til gravhunden

Min mormor opdrættede mange kuld hvalpe blandt andet med en svensk importeret hanhund. Hvalpene blev solgt til alle egne i Danmark blandt andet flere forskellige skovbrug i Jylland.


Gravhunde og Ræveungen

En tævehvalp kom til en stor ejendom i Holte med meget vildt og mange rævegrave. Engang forsvandt hun i flere dage og kom hjem med en rævehvalp.

 

Min morfar lavede i 1943 en bog over familiens gravhunde med billeder og udklip. Det er fra denne bog udklippet fra Dagbladet 10 maj 1943 om ræveungen er taget.

 

Efter i flere år at have haft 2 hunde, kom ønsket om endnu en. Efter leden og søgen faldt valget på Kennel Knacky Knaves i Sverige. I sep 2006 tog jeg flyet en sen aften til Vasterås og næste morgen fløj jeg hjem med Tibble (Knacky Knaves Center Of The Crime).

 

En lille herlig 8 ugers hvalp, som senere viste sig at skulle blive en fantastisk showhund. Hun har vundet 17 titler inden hun var 3½ år heraf 9 champion titler og sluttede 2009 med at blive mest vindende langhåret gravhund i Danmark.

 

Fra samme kennel er senere købt to hunde mere Knacky Knaves Amarone og Knacky Knaves Offside.

 

Her findes ikke bokse-bure el aflukkede rum. Her er hver lille hund et naturligt medlem af familien og her kommer aldrig til at findes flere hunde end vi er i stand til at aktiver hver dag, unge som gamle.


Kennel Hofman vil ikke være særlig produktiv. Her vil kun blive lavet et kuld hvalpe når vi selv skal beholde en hvalp.Morfar med  5 hvalpe 1940
Mormor og Musse 1942
Mormor 1947
Ræveungen og Pips 1943

Kennel Hofman